Delete
Üye
Denizde Kaybolan Adam ve Köpeği Aylar Sonra Bulundu
Avustralyalı denizci Tim Shaddock ve köpeği Bella, Pasifik Okyanusu'nda aylarca çiğ balık yiyip yağmur suyu içerek sürüklendikten sonra mucizevi bir şekilde kurtarıldı.
Shaddock ve Bella, Nisan ayında Meksika'nın La Paz kentinden Fransız Polinezyası'na gitmek üzere yola çıktılar. Ancak, yolculuklarının başında bir fırtına çıktı ve Shaddock'un teknesinin elektronik sistemleri zarar gördü.

Shaddock ve Bella, fırtınanın ardından denizde tek başlarına kaldılar. Shaddock, hayatta kalmak için çiğ balık yemek ve yağmur suyu içmek zorunda kaldı. Bella ise Shaddock'a arkadaşlık etti ve onu yalnızlıktan korudu.
Shaddock ve Bella, iki ay boyunca denizde sürüklendiler. Sonunda, Meksika açıklarında bir orkinos trol teknesi tarafından bulundular.
Trol teknesi mürettebatı, Shaddock ve Bella'yı çok zayıf ve bitkin buldu. Ancak, Shaddock ve Bella tedavi altına alındıktan sonra hızla iyileştiler.
Shaddock, mucizevi bir şekilde kurtuluşunun ardından "Hayatta olduğum için çok mutluyum. Bella'nın da benimle birlikte olması beni çok mutlu etti" dedi.
Shaddock'un hikayesi, Tom Hanks'in başrolde oynadığı "Castaway" filmini hatırlattı. Hanks, filmde bir adaya düşen ve hayatta kalmak için mücadele eden bir adamı canlandırıyordu.
Shaddock, "Castaway" filmini izlediğini ve filmden çok etkilendiğini söyledi. "Filmdeki karakterin yaşadığı zorlukların aynılarını ben de yaşadım" dedi.