Erol Özvar kimdir nerelidir?

Abraham

Üye

Erol Özvar kimdir nerelidir?​

Prof. Dr. Erol Özvar: Türk Yazar ve Akademisyenin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Görevine Atanması​

yok-baskani-kimdir-erol-ozvar-kac-yasinda-15641690_8168_amp.jpg

Türk yazar, akademisyen, ve çevirmen Prof. Dr. Erol Özvar, 8 Haziran 1966 tarihinde İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamlayarak, akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde devam etti.

1998 yılında "17. Yüzyılda Osmanlı Taşra Maliyesi'nde Değişim: Rum Eyaletinde Hazine Defterdarlığından Voyvodalığa Geçiş" konulu doktora tezini başarıyla sundu. Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

15 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Marmara Üniversitesi rektörlüğüne atanarak, üniversite yönetiminde önemli bir görev üstlendi. 30 Temmuz 2021 tarihinde ise Yükseköğretim Kurulu üyeliğine atanmasının ardından, aynı kurulun başkanlığına getirildi.

Özvar'ın akademik kariyeri ve yöneticilik deneyiminin yanı sıra, Türk edebiyatına ve kültürüne katkılarıyla da bilinen bir yazar ve çevirmen olarak öne çıkmaktadır. Yükseköğretim Kurulu başkanlığı görevinde, Türkiye'nin eğitim ve yükseköğretim politikalarının şekillenmesinde etkili bir rol oynaması beklenmektedir.

Prof. Dr. Erol Özvar'ın göreve başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki stratejilerinde ve hedeflerinde nasıl bir değişim ve gelişim olacağı, onun liderliğindeki Yükseköğretim Kurulu'nun vizyonu doğrultusunda merak konusu olmaya devam etmektedir.

Geri