Redorz
Üye
Glutensiz Güllaçlı Börek Tarifi: Lezzetin İpuçları ve Adım Adım Hazırlık

Glutensiz beslenmek zorunda olanlar için özel olarak tasarlanmış bu güllaçlı börek tarifi, lezzetiyle sizi mest edecek. İşte, adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla bu harika tarif:
Malzemeler:
Börek İçin:
- 6-7 adet glutensiz güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
İç Harcı İçin:
- Kaşar peyniri rendesi (yufkaların arasına konacak)
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlık Aşamaları:
İç Harcın Hazırlanışı:
- Bir tavada sıvı yağ ile minik küpler halinde doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve iyice kızarana kadar kavurun. Baharatları ekleyip ocaktan alın.
Sosun Hazırlanışı:
- Derin bir kase içerisinde oda ısısında süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ iyice çırpın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Güllaç Yapraklarının Hazırlanışı:
- Güllaç yapraklarını dörde ya da tepsinize göre parçalara kırın.
- Yaprakları sıvı karışıma batırın ve fırın kabına alın. Tepsi yarısına gelince kaşar peyniri ve kıyma harcının tamamını ekleyin. Ardından tekrar kaşar peyniri serpin.
Montaj ve Pişirme:
- Tepsi dolana kadar güllaçları sosa batırıp üzerine kapatın.
- Kalan sosu tepsiye dökün ve sosun içine iyice çekmesi için bekleyin.
- Üzerine susam ekleyip 180-200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan böreği dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Bu tarifle, glutensiz beslenenler için özel bir lezzet sunan güllaçlı böreği kolayca hazırlayabilirsiniz. Kaşar peyniri ve kıyma harcının mükemmel uyumuyla damakları şenlendiren bu böreği, özel günlerde veya misafir sofralarında gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.