Abraham
Üye
Google Adsense pin nasıl alınır?

Google Adsense pin nasıl alınır?
Bu yazıda, Google Adsense pin alma sürecini adım adım anlatacağız. Google Adsense, web sitenizde veya YouTube kanalınızda reklam göstererek para kazanmanızı sağlayan bir servistir. Ancak, reklam gelirlerinizi çekebilmeniz için önce Google Adsense pininizi almanız gerekir. Peki, Google Adsense pin nasıl alınır? İşte detaylar...
Google Adsense pin nedir?
Google Adsense pin, Google tarafından gönderilen ve hesabınızı doğrulamanızı sağlayan 6 haneli bir koddur. Bu kodu almak için, Google Adsense hesabınızda en az 10 dolarlık bir bakiye olması gerekir. Bakiyeniz 10 doları geçtiğinde, Google hesabınıza giriş yaparak adres bilgilerinizi kontrol edin ve doğru olduğundan emin olun. Ardından, Google Adsense pin talep et butonuna tıklayın ve pininizin posta yoluyla size ulaşmasını bekleyin. Pininizin size ulaşması 2 ila 4 hafta arasında sürebilir.
Google Adsense pin nasıl girilir?
Google Adsense pininizi aldığınızda, hesabınıza giriş yapın ve sol üst köşedeki menüden Ayarlar > Hesap Bilgileri > Doğrulama sekmesine tıklayın. Karşınıza çıkan ekranda, pininizi girin ve Gönder butonuna basın. Böylece hesabınızı doğrulamış olacaksınız ve reklam gelirlerinizi çekebileceksiniz.
Google Adsense pin gelmezse ne yapmalıyım?
Google Adsense pininizin size ulaşması için en fazla 4 hafta beklemeniz gerekir. Eğer bu süre içinde pininiz gelmezse, Google Adsense hesabınıza giriş yapın ve sol üst köşedeki menüden Yardım > Sorun Giderme > Pin Sorunları sekmesine tıklayın. Burada, pininizin gönderildiği tarihi ve adres bilgilerinizi görebilirsiniz. Eğer adres bilgilerinizde bir hata varsa, düzeltmek için Düzenle butonuna tıklayın. Eğer adres bilgileriniz doğruysa, yeni bir pin talep etmek için Yeni Pin İste butonuna tıklayın. Yeni pininizin size ulaşması için tekrar 2 ila 4 hafta bekleyin.
Google Adsense pini almak için başka bir yöntem var mı?
Eğer posta yoluyla Google Adsense pini almakta zorlanıyorsanız, başka bir yöntem olarak kimlik kartınızın veya pasaportunuzun fotoğrafını Google'a gönderebilirsiniz. Bunu yapmak için, Google Adsense hesabınıza giriş yapın ve sol üst köşedeki menüden Yardım > Sorun Giderme > Pin Sorunları sekmesine tıklayın. Burada, Kimlik Doğrulama seçeneğini görüntüleyin ve Kimlik Doğrulama Formu'na tıklayın. Formu doldurun ve kimlik kartınızın veya pasaportunuzun fotoğrafını yükleyin. Gönderdikten sonra, Google'ın kimliğinizi doğrulaması için birkaç gün bekleyin. Kimliğiniz doğrulanırsa, hesabınız otomatik olarak doğrulanmış olacaktır.