Danone Süt - Pınar Süt - Sütaş Süt Tartışması

Eylem

Üye

Danone Süt - Pınar Süt - Sütaş Süt Tartışması​

sut-danone-pinar-sutas (1).jpg

Dünyanın belkide en lezzetli ve en faydalı içeceklerinden birisidir Süt. Fakat Doğal Süt! Bu aralar o kadar çok konuşulan bir konu ki bu yazayım dedim. Hatta TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman bile konu hakkında açıklamalar yapmış. Süt'ün artık faydadan çok zarar getirdiğini söyleyen insanlara "bu bilgi kirliliğine aldanmayın" demiş.

Bende bunun üzerine düşünüyorum. İneklere daha fazla süt üretmeleri için verilen ilaçlar nedeniyle bazı insanlar sütlerin zararlı olduğunu söylüyorlar. Eskiden büyüklerimiz ne derdi: "Süt iç", "Süt iç büyü", "Süt iç boyun uzasın", "Süt iç kemiklerin güçlensin" vs. ben bunları çok duydum. Ama yeni dünyada insanlarımız böyle değil. Süt alırken 10 kere paketi inceliyoruz. Danone Süt mü alayım? Yok ya da Pınar alayım hani yıllardır var olan bir marka. Yok ya en iyisi Sütaş onu alayım. Biliyorum ya hani bu markayı o bakımdan!

Bende çok kararsızım. Ama sizlere tavsiyem bildiğiniz süt firmalarından alım yapın. Hatta imkanınız varsa evinizin bahçesine inek alın. Hatta balkonlarda müsait bakın. Bu arada çoğu basketçi arkadaşım Danone süt içerdi. Boy uzatıyormuş. Evet, çeşitli web sitelerinde de gördüm. "Danone Süt veya Danone ürünleri boy uzatır" diye. Yok o konuya pek inanmıyorum. Süt süttür. Güvenilirlik önemli.

Geri